★★★★★ 4.7/5 |Bekijk alle reviews.

Dakdekkers

Dakdekker inschakelen

Een dak is het centrale deel van uw huis. Het moet bestand zijn tegen elke vorm van weersinvloeden – regen, sneeuw, hagel, wind, enz. Aangezien de methode die uw dakdekker gebruikt om uw dak te bedekken, bepaalt of er lekkage optreedt, is het belangrijk dat het correct wordt geïnstalleerd in de eerste plaats. De kosten van dit type renovatie variëren sterk, afhankelijk van factoren zoals de grootte, vorm, helling en leeftijd van uw huis, evenals de gebruikte materialen, gebruikte apparatuur en de regio waarin u woont.

Het vinden van het juiste dakdekkersbedrijf kan een lastige opgave zijn. Een nieuw dak is immers een zeer dure investering. Daarom moet je voorzichtig zijn bij het kiezen van een bedrijf. Met meerdere bedrijven praten is een goed begin. Je krijgt een gevoel voor de bedrijven. Daarnaast is de prijs erg belangrijk. De prijzen kunnen immers sterk verschillen van bedrijf tot bedrijf. Daarom hebben wij de beste dakdekkersbedrijven voor u.

Kosten dakbedekking per m2

Bitumen dakbedekking is het goedkoopste en meest voorkomende type dakbedekking. Dit materiaal wordt door heel Nederland toegepast en, indien correct toegepast, op een professioneel aangelegd dak met een lichte helling. Het soort materiaal en de werkzaamheden die nodig zijn om een gebouw te bedekken, hebben uiteraard een grote invloed op de prijs van een dakdekker. Het plaatsen van bitumen is bijvoorbeeld minder kostbaar dan het gebruik van natuurlijk riet, wat veel vakmanschap vereist. Het leggen van riet is zeer specialistisch werk.

Naast het type dak en de helling heeft ook het aantal jaren ervaring invloed op de prijs van een dak. De onervaren dakdekker, zal daarentegen minder per uur rekenen dan de “redelijk” of “ervaren” dakdekkers, dus de totale prijs van het project blijft hetzelfde. Het plaatsen van een plat dak is eenvoudiger dan het rieten van een dak. Daarom is het goedkoper. Een dakdekker die uw dak moet rieten, moet echter veel werk verzetten en dit vereist vakmanschap. De mate van moeilijkheid speelt een rol in het tarief dat je verdient.

Over het algemeen zijn de kosten van dakbedekking in de Randstad hoger dan elders, omdat er in de Randstad meer mensen werkzaam zijn en er dus meer werkzaamheden moeten worden verricht. De grootte van het project is ook van invloed op de uurprijs van een dakdekker. Hoe groter het project, hoe effectiever de dakdekker zijn werk kan doen, bijvoorbeeld door beide daken van een twee-onder-een-kapwoning tegelijk te vervangen. Hierdoor is het uurloon lager.

dakdekker

Nieuw dak plaatsen

Het bouwen van een nieuw dak vereist een belangrijke investering, en het is ook belangrijk om een goede aannemer voor dakrenovatie te kiezen die hun werk serieus neemt. Uit eerdere aanvragen van bedrijven is gebleken dat het prijsverschil voor hetzelfde werk wel 40% kan bedragen, daarom is het verstandig om eerst de prijzen te checken. Als u geen prijzen vergelijkt, kan het zijn dat u hogere prijzen betaalt omdat zij een hogere kwaliteit prefereren, zoals het hoort.

Uw dak is een essentieel onderdeel van uw huis. Het beschermt je tegen regen en sneeuw, maar heeft ook onderhoud nodig. Als er iets mis gaat met uw dak, moet u snel handelen. Dit kan een lek zijn, maar het kan ook zijn dat de huidige dakbedekking zijn levensduur bereikt. Als je te lang wacht, wordt het probleem groter en duurder. Kom dus op tijd en huur een goede dakdekker in voor uw klus. Dan is uw dak in goede staat en beschermt het u tegen allerlei Nederlandse weersomstandigheden.

Professionele dakdekker

Een professionele dakdekker kan alle dakklussen die op het dak voorkomen, voor hun rekening nemen.

 • Wanneer is het juiste moment om uw dak te renoveren?
 • Wanneer moet je een nieuw dak bouwen?
 • Wanneer moet u uw hele dak vervangen?
 • Wanneer moet u een dakreparatie uitvoeren?
 • Wanneer moet u regelmatig onderhoud doen?

Maar er is meer. Naast het laten repareren of vervangen van uw dak, kunnen dakdekkers ook kleine renovaties uitvoeren, zoals dakramen of dakkapellen. Bespreek deze wensen met uw dakdekker zodat u maar één keer op het dak hoeft te rommelen.

Soorten daken en dakbedekkingen

De term “dakbedekking” verwijst naar het aanbrengen van een beschermende, waterdichte laag bovenop het dak. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat water, sneeuw en tocht het dak niet beschadigen. Een dak moet echter ook zo zijn ontworpen dat het niet vlam vat. Daarnaast moet het dak licht van gewicht zijn en geschikt zijn voor verschillende soorten daken. Ook voor een structureel gezond dak is regelmatig onderhoud van belang. Steeds meer huiseigenaren kiezen voor geprefabriceerde materialen, omdat deze weinig onderhoud vergen.

Om kosten te besparen, kunt u ervoor kiezen om een nieuw dak over het oude te plaatsen, als het in redelijk goede staat is. Dit is vooral handig voor bitumen dakbedekking! Als het dak echter in slechte staat verkeert, is het waarschijnlijk het beste om het volledig te vervangen.

Er zijn veel verschillende soorten dakbedekking. Daken kunnen plat of hellend zijn. Op deze site leest u alles over de verschillende soorten dakbedekking voor hellende en platte daken.

Platte daken

 • Bitumen
 • PVC
 • EPDM
 • Groendak

Hellende daken

 • Dakpannen
 • Leien
 • Metaal
 • Rieten dak

Plat dak

Heeft u een plat dak en wilt u het dak veranderen? Dit is een taak die op twee manieren kan worden voltooid. Vaak is het mogelijk om een extra laag dakbedekking toe te voegen bovenop uw huidige. Dit kan u veel geld besparen. Wilt u geïsoleerd worden of heeft u al meerdere lagen dakbedekking op uw dak? Dit kan de constructie zo zwaar maken dat de constructie het niet aan kan. In dat geval zal uw dak geheel vervangen moeten worden. De extra lagen worden verwijderd en er komt een gloednieuwe laag bovenop.

Materialen die gebruikt kunnen worden als vervangende dakbedekking op een plat dak zijn onder andere:

 • Bitumen dakbedekking, of dakleer, is een goede keuze voor een dak. Dit materiaal is goedkoop en gemakkelijk aan te brengen.
 • PVC dakbedekking: Dit is een soort dakbedekking die is gemaakt van kunststof en wordt verlijmd of gekleefd op het dak.
 • EDPM: Deze heeft een lange levensduur en behoeft weinig onderhoud. Het is gemaakt van een elastisch materiaal en is bestand tegen beschadiging.
 • Groendak: Uw dak is bedekt met gras en planten. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar biedt ook meer bescherming tegen de elementen en draagt bij aan de energie-efficiëntie van uw eigendom.

Dak isoleren

Het is zeker het overwegen waard om uw platte dak te laten isoleren. Ongeveer 30% van de warmte in je huis ontsnapt via het dak. Na een goede isolatie merkt u direct een verschil in uw energierekening. Een plat dak isoleren kan op 2 manieren:

 • Onder het dak: Deze vorm van isolatie levert het meeste op aan de energie-efficiëntie van de woning.
 • Op het dak: Dit type isolatie wordt meestal gekozen als het huidige dak in goede staat is.

Dakbedekking plat dak

Moet u uw platte dak reparatie, onderhoud of vervanging zelf doen of heeft u de hulp nodig van een deskundig bedrijf? Wij zullen hieronder dakdekkersbedrijven delen die elke dag dakbedekkingen op platte daken aanleggen. Voor de professionele vervanging van uw plat dak kunt u bij ons terecht. Er zijn twee verschillende manieren om dakleer aan te brengen. Het dakleer kan aangelegd worden door te branden, wat aan te raden is. Het is mogelijk om het dakleer te leggen zonder te branden. Op een plat dak heeft het dakleer branden de voorkeur omdat dit duurzamer is en er minder kans op lekkage is. Welnu, uw dak houdt het weer buiten waar het hoort. Als er een probleem is met uw dak, kan er binnen ernstige schade ontstaan. Een verstopte afvoer tijdens een hevige regenbui kan ertoe leiden dat uw dak instort, omdat het niet bestand is tegen het langdurige gewicht.

Dakbedekking schuur

Een nieuwe dakbedekking plaatsen of het hele dak vervangen van uw schuur? De plat dak experts die wij aanbevelen vervangen ook een schuurdak. Een dakschuur vervangen gebeurd vaker dan u denkt, dus het is een alledaagse klus. Bekijk per regio de dakdekkers voor werkzaamheden aan uw dak schuur.

Kosten nieuw dak

Over het algemeen is het mogelijk om een bitumen dakbedekking op een bestaand dak te plaatsen, dit bespaart tijd en geld voor beide. Vaak is het moeilijk om de kosten van een nieuw, permanent dak op te geven zonder de inspectie van een bestaand, beschadigd dak. De kosten van een nieuw dak kunnen sterk variëren. De prijs van een dak hangt ook af van zaken als: het type dak, de soort dakbedekking en de omvang van het project. De meeste dakdekkers komen gratis bij u langs voor een dakinspectie en bieden een vrijblijvende offerte aan. Zo kunt u weten wat de kosten nieuw dak per m2 is voor uw dak.

Bitumen dakbedekking

Bitumen is een type asfalt dat wordt gebruikt als waterdichte dakbedekking. Het wordt toegepast op daken en is zeer duurzaam. De prijzen zijn afhankelijk van meerdere factoren. De factoren die een rol spelen bij de prijs zijn of het bitumen over de huidige dakbedekking kan worden aangebracht, of dat het geheel vervangen moet worden. Ook het te bedekken oppervlak en het aantal uren dat eraan wordt besteed, zijn van invloed op de kostprijs.

Bitumen is een materiaal dat wordt gebruikt om daken te bedekken. Het wordt ook wel dakleer genoemd. Het voordeel van het gebruik van dit type materiaal is de lage prijs. Bovendien is het gemakkelijk te onderhouden. Wanneer er schade optreedt, is het ook eenvoudig om de schade te herstellen en het materiaal te vervangen. Al met al zijn er veel voordelen aan het gebruik van bitumen. Daarom wordt het vaak gekozen als materiaal voor een dak.

Bitumen dakbedekking kan na verloop van tijd beschadigd raken. Als uw dak lekt, dan is het mogelijk dat uw bitumen beschadigd is. Dit kan komen door een storm, of doordat uw dak niet goed is onderhouden. Dit kan leiden tot lekkage en schade aan het onderliggende hout. Daarom is het belangrijk om eventuele schade zo snel mogelijk te herstellen. Dit voorkomt verdere schade en bespaart u op de lange termijn geld.

Levensduur bitumen dak

Bij een beter begrip van uw woning komt u te weten welke voordelen verschillende materialen hebben voor uw woning. Daken die bedekt zijn met bitumen dakbedekking hebben een lange levensduur. Omdat de installatie sneller is, kost het minder dan de alternatieven. De juiste plaatsing van de dakbedekking, heeft invloed op de levensduur. Daarom is het verstandig om de dakbedekking te laten plaatsen aan professionele dakdekkersbedrijven. Bovendien zorgt onderhoud er ook voor dat de levensduur van uw dak gewaarborgd kan blijven. Normaal gesproken gaat een bitumen dak ongeveer 25 jaar mee.

Voordelen bitumen dak

Dakleer is een vorm van bitumineuze dakbedekking. Het is een betaalbare, milieuvriendelijke optie voor uw dak. U kunt het snel repareren en er zijn minimale risico’s verbonden aan het installeren ervan. Het is gemaakt van hetzelfde versterkte asfalt of bitumen, waardoor ze zo duurzaam zijn, maar redelijk gemakkelijk te vervangen als ze beschadigd zijn. Een bitumen dak is een populaire dakbedekking die waterdicht is. Het is gemakkelijk te verwerken, hecht goed aan de ondervloer en we kunnen mooie kiezelstenen toevoegen om water te helpen absorberen. Kiezels bieden extra isolatie, waardoor huizen koeler blijven in de zomer en beter geïsoleerd in de winter.

Dakreparatie

Wat te doen als uw dak beschadigd is na een hevige storm? U schakelt natuurlijk direct een dakdekkersbedrijf in. Sommige dakdekkers bieden zonder extra kosten een spoedservice aan. Daarom is het verstandig om goed te kijken naar dakdekkers die voor de reparatie van een dak geen spoeddienst kosten aanrekenen. Bij schade aan een dak is het belangrijk om de schade zo snel mogelijk te reageren. Anders bestaat er een kans dat de schade groter wordt, en daarmee uiteraard ook de kosten en de narigheid. Daklekkages kunnen ontstaan die ook weer zeer nare gevolgen kunnen hebben. Als u merkt dat u last heeft van dakschade, wacht dan niet te lang met het inschakelen van een erkende dakdekker.

In sommige gevallen kan uw dak beschadigd zijn en moet uw dak gerepareerd worden. Wanneer uw dakbedekking zich in deze staat bevindt, kunt u het zich niet veroorloven om te lang te wachten en moet u het probleem meteen oplossen.

Gelukkig zijn we hier om te helpen. Wij kunnen u helpen bij het vinden van een dakdekker bij u in de buurt. Dankzij onze professionele samenwerking van dakdekkers door het hele land, kunt u rekenen op hoge kwaliteit tegen lage tarieven. Als u denkt dat uw dak gerepareerd moet worden of als u denkt dat uw dak lekt, kunt u het beste een dakdekker inhuren om een kijkje te nemen. Mochten er problemen zijn die verholpen moeten worden, dan ontvangt u een gratis en vrijblijvende offerte voor de benodigde reparatiewerkzaamheden.

Dakschade

Zelfs als u een kleine dakschade heeft, kan het u veel geld kosten als het probleem lange tijd wordt genegeerd. Bij een dakpanne zit je hoofd al in je portemonnee. Vanwege alle schade die kan worden veroorzaakt door een kleine fout in het dak, kunnen dakdekkers het probleem gemakkelijk herkennen en snel een beroep op u doen. Een gebrek in uw dak repareren voordat het een probleem wordt, is relatief goedkoop, vooral omdat het u later enkele duizenden euro’s bespaart op een nieuw dak. 

Helaas kan het voorkomen dat uw dak plotseling zwaar beschadigd raakt, bijvoorbeeld wanneer dakpannen eraf waaien tijdens een storm. Heeft u zo snel mogelijk dakreparatie nodig? Het is belangrijk dat u snel handelt en direct uw reparatiebedrijf belt. U kunt bij ons altijd rekenen op een betrouwbare dakdekker. Dus pak uw telefoon en bel snel uw lokale dakdekker!

Daklekkage

Lekt uw dak? Als je waterdruppels hebt gezien op plafonds of muren, of zelfs schimmel of meeldauw, kan dit duiden op een lek. Het dak kan ook de oorzaak zijn van vele andere problemen; bijvoorbeeld – waterlekken kunnen spanten, gipsplaat of houten bekleding verzwakken of barsten. Het kan er ook voor zorgen dat de verf afbladdert, blaast, bubbelt en barst, wat het uiterlijk en de integriteit van de structuur aantast. Als er niets aan wordt gedaan, kan de schade groter worden, wat resulteert in grote structurele schade en verdere kostbare reparaties. Wacht niet langer als u denkt een lekkage te hebben. Los het probleem op voordat het erger wordt. Bij een lekkage op een plat dak kan er veel mis gaan. Niet alleen komt u door een lekkage in aanraking met water, maar onopgemerkte lekkages kunnen aanzienlijk meer schade aanrichten omdat ze niet snel worden ontdekt. Wanneer u last heeft van een daklek, kunnen de kosten erg hoog zijn! Het is dus belangrijk om snel te handelen en een dakspecialist in te schakelen.

Subsidie aanvragen

Zijn er subsidies voor het vervangen van mijn dak of het plaatsen van dakisolatie? Het antwoord kan je hier vinden.

Subsidie dak vervangen

Een subsidie kan het nog aantrekkelijker maken om mijn dak te vervangen. Zo kan ik bijvoorbeeld gebruik maken van de eventuele witte dak subsidie en kan ik nog gebruik maken van de lagere btw op de aanlegkosten van het isoleren van mijn zolder. Het is een feit, dat het vervangen van (oude) daken altijd een flinke investering met zich meebrengt. Vanwege het grote bedrag dat zo’n verbouwing kost, zijn veel mensen op zoek naar een subsidie. Maar vandaag is dat niet mogelijk. Doordat er geen (algemene) subsidie meer is voor (het vervangen van) het dak, zijn de kosten voor het laten plaatsen van een nieuw dak iets gedaald. Maar als u uw oude dak wilt laten vervangen of gewoon een nieuwe wilt, moet u altijd vergelijken. Alleen zo weet u zeker dat u uw (bestaande) dak kunt vervangen tegen de laagst mogelijke kosten. In bepaalde gevallen kunt u ook recht hebben op een vergoeding.

Tot 1 juli 2015 gold voor het plaatsen van een nieuw dak het verlaagde btw-tarief van 6%. Voor reparaties gold het tarief van 21%. Dit is echter niet meer het geval. Hetzelfde geldt voor de algemene subsidie voor dakaanleg die al enige tijd door de overheid wordt aangeboden. Houd er echter rekening mee dat in sommige gevallen uitzonderingen van toepassing zijn. Als je immers niet alleen je dak vervangt, maar ook betere isolatie aanbrengt, wordt de situatie heel anders. U kunt nog steeds aanspraak maken op subsidie en btw verbetering voor het laten isoleren van uw dak.

In het verleden heeft de overheid subsidies gegeven voor het isoleren van uw dak. Dat gaat in de toekomst zeker weer gebeuren. Maar er zijn nog tal van andere subsidies, zoals de subsidie voor het bleken van uw dak.

Subsidie witte dakbedekking

Vandaag is het mogelijk om subsidie te krijgen voor het investeren in een wit dak. Deze subsidie geldt slechts in beperkte gevallen. Zo zou de thermische isolatie met 1,50 m2K/W moeten toenemen ten opzichte van de bestaande situatie. Per vierkante meter te isoleren oppervlakte kan maximaal 30 euro worden gevorderd. Maar waarom steunt de regering nu witte daken en geen traditionele zwarte? Heel eenvoudig, het komt door de reflecterende waarde van deze daken.

Subsidie dakisolatie

Particulieren met een eigen woning kunnen vanaf september 2019 subsidie krijgen voor hun dakisolatie. Hiervoor heeft het kabinet een nieuw programma opgezet, de Subsidie Energiebesparing (SEH). De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) wordt in 2021 gecombineerd met deze regeling, zodat warmtepompen, zonneboilers en isolatie allemaal kunnen profiteren van één subsidieregeling. Wat betekent deze wijziging voor de subsidie dakisolatie?

De kosten van dakisolatie zijn afhankelijk van de stijl van de woning en de isolatie die u heeft aangebracht; het dak zelf, of de vloer van het dak/zolder. Om voor de premie in aanmerking te komen, moet aan een aantal criteria worden voldaan. De isolatie dient minimaal een isolatiewaarde van 3,5 m2 K/W te hebben. Daarnaast is er per woningtype een minimale oppervlakte-eis.

Simpel: een subsidie voor dakisolatie. Echter, zijn er enkele beperkingen aan dit beleid. Het is mogelijk om tot 30% van de investering in isolatie terug te verdienen als een of meerdere opnames worden uitgevoerd. Dit betekent dat naast de dakisolatie ook de vloer, wanden of ramen moeten worden geïsoleerd.

Je kunt hem installeren met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting, die allemaal in aanmerking komen voor ISDE-subsidie dankzij hun energiebesparing.

Bent u klaar om uw dak te isoleren? Als onderdeel van het streven naar energiebesparing subsidieert de overheid isolatieprojecten voor daken. Voordat u zich kunt aanmelden, moet u echter controleren of u aan de criteria voldoet.

Het isolatiebedrijf kan u van alle benodigde papieren voorzien en u helpen bij het aanvragen van de dakisolatiesubsidie. Zo weet u zeker dat uw aanvraag op tijd wordt ingediend.

Het is ook mogelijk dat gemeenten en provincies naast de rijkssubsidie stimuleringsmaatregelen voor dakisolatie aanbieden. Informeer bij uw gemeente of zij speciale aanbiedingen of subsidies hebben. Houd er rekening mee dat u de gemeentelijke en ISDE-subsidie niet kunt combineren. Er is slechts één subsidie per isolatiemaatregel toegestaan.

Dankzij recente overheidsinspanningen kunnen inwoners van verschillende steden genieten van verschillende stimulansen om burgers te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen. De inwoners van Nederland kunnen van een verlaagde BTW van 21% naar 9% voor isolatie van hun huis. De verlaagde BTW tarief is alleen voor de arbeidskosten en alleen bij bestaande woningen. Niet alleen zullen hun huizen energiezuiniger worden, maar ze zullen ook nog eens flink wat geld kunnen besparen op hun energie-rekening!

Daarnaast zijn er veel steden en gemeenten die programma’s hebben voor bewoners met betrekking tot energiebesparende maatregelen zoals: hoe geld te besparen bij het vervangen van ramen en deuren; hoe ze hun energierekening kunnen verlagen; en hoe u kunt profiteren van de lage kosten van leningen om verbeteringen op het gebied van energie-efficiëntie aan te brengen.

dakdekkersbedrijf plat dak

Kosten dakdekker

Een dakdekker is er voor het vakkundig repareren, vervangen of plaatsen van daken. Je eigen dak repareren of vervangen is voor de meeste doe-het-zelvers bijna onmogelijk en gevaarlijk. Een veelgestelde vraag is wat het gemiddelde uurtarief van een dakdekker is. Een dakdekker rekent doorgaans zo’n 35 – 45 euro per uur. Dit bedrag kan per opdrachtnemer en per regio verschillen. Houd er rekening mee dat u ook de materiaalkosten moet betalen.

Een dakdekker kan een laag loon hebben, maar als de materialen meer kosten of hij werkt niet snel genoeg, kan het al snel erg duur worden. Houd daarnaast rekening met de verschillen in platte en schuine daken. Denk daarnaast aan het isoleren van het dak, zodat je niet zoveel energie hoeft te gebruiken om je huis te verwarmen. Maar het is niet altijd slim om voor de goedkoopste optie te kiezen.

Denk ook aan bijkomende kosten zoals voorrijkosten. Als een dakdekker veel reist, is het niet meer dan normaal dat het loon hoger is. Er zijn genoeg lokale dakdekkers die geen voorrijkosten verrekenen. Voor sommige woonplaatsen hebben wij voorbeelden voor jou klaargezet van betrouwbare dakdekkers die geen extra kosten in rekening brengen.

Dakdekkersbedrijven

Plat dak expert heeft voor u een opsomming gemaakt van lokale dakdekkers. U kunt op deze manier de beste dakdekker uit uw regio gemakkelijk vinden.

Dakdekker Den Haag

Een professioneel dakdekkersbedrijf in Den Haag die geen voorrijkosten verrekend en ook langskomt voor een gratis dakinspectie is Dakdekker Den Haag. De dakwerkers van dit bedrijf beschikken over ruime ervaring en is uw lokale dakdekkersbedrijf uit de regio. U kunt bij ze terecht voor al uw klusjes aan uw dak. Ze zullen scherpe tarieven hanteren voor de kwalitatieve werkzaamheden die zij verrichten. De dakwerkers van Dakdekkersbedrijf Den Haag zijn ervaren en professioneel. Ze weten wat een nette afwerking is en ruimen altijd hun rotzooi op. Voor al uw dakwerken is dit bedrijf een aanrader.

Dakdekker Rotterdam

Dakdekker Rotterdam is een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf die ook nog wordt gezien als de beste dakdekker van Zuid-Holland. Ze zijn werkzaam in de gehele regio en omstreken. Ze beschikken over gecertificeerde dakdekkers en bieden offertes tegen zeer concurrerende prijzen. Ook dit dakdekkersbedrijf Rotterdam brengt geen voorrijkosten in rekening en vraagt geen extra kosten bij spoed. Je kunt een gratis dakinspectie aanvragen en zo een offerte op maat ontvangen. Je kunt ze door heel het jaar 24/7 bereiken voor al uw dakproblemen. Het is een betrouwbare dakdekker die zeker de moeite waard is om de website te bekijken.

dakdekker platdak specialist
spoeddienst dakdekker daklek

Dakdekker Utrecht

De professionele dakdekkers van Dakdekker Utrecht zijn zeer ervaren en helpen u met al uw dakwerkzaamheden. Zij komen gratis bij u thuis en inspecteren uw dak. Zij brengen u geen voorrijkosten in rekening. De tarieven die zij rekenen voor hun diensten zijn zeer redelijk. De dakdekkers van dit bedrijf zijn netjes en ruimen zichzelf op. We raden ze ten zeerste aan voor al uw dakprojecten. 

Het is een dakdekkersbedrijf die al vele jaren in Utrecht en omstreken werkzaam is. Je kunt gerust zeggen dat dit de beste dakdekker in de provincie Utrecht is. Voor zowel werkzaamheden aan een hellend dak als een platdak is waar u ze voor kunt contacteren. Ze zijn snel op locatie en een afspraak is ook zeer snel en eenvoudig gemaakt. U hoeft niet verder te zoeken als u op zoek bent naar een betrouwbare dakdekker.

Dakdekker Amsterdam

Dakdekker Amsterdam is een gespecialiseerd Noord-Hollands dakdekkersbedrijf dat gespecialiseerd is in zowel woning- als bedrijfsmatige dakconstructie. Ze zijn actief in de hele regio en omgeving en kunnen door de certificeringen van hun dakexperts scherpe offertes voor hun prijzen aanbieden. Als lokale dakdekker met ruime ervaring in de branche, is dat een naam die de consument in Amsterdam zeker moet onthouden.

Zij hebben ruime ervaring in dakwerken in de regio; ze hebben ook professionele installateurs en hun expertise ligt in verschillende soorten daken. Dakdekker Amsterdam rekent geen extra kosten in geval van nood. Ook rekenen ze geen voorrijkosten en geven ze altijd gratis dakinspecties. Een van de weinige dakdekkersbedrijven in Nederland die geen extra kosten in rekening brengt en goed geprijsde offertes aanlevert na een gratis dakinspectie. Een aanrader voor de Amsterdammers en de bewoners van de provincie Noord-Holland.

Dakdekker Almere

Bent u van plan om een dakdekker in te schakelen en woont u in Almere of in de buurt? Dakdekker Almere is dan het adres waar u zijn moet. De dakdekkers van dit dakdekkersbedrijf zijn vaklui die vele jaren actief zijn in de branche als dakwerkers. Ze verzorgen alle dakwerken die u maar kunt bedenken tegen scherpe prijzen. Voor zekerheid en professionaliteit voor uw dak in Almere weet u nu waar u zijn moet.

Dakdekker Haarlem

Een professioneel dakdekkersbedrijf vinden in Haarlem kan lastig zijn. Daarom heeft Plat Dak Expert Dakdekker Haarlem voor u in het licht gezet. De dakbedekkers van Dakdekkersbedrijf Haarlem werken op een transparante en professionele wijze. Geen klus aan uw dak die zij niet aankunnen. Geen addertjes onder het gras en altijd netjes afgewerkte projecten. Geen voorrijkosten en altijd vriendelijke dakdekkers op het dak!

Dakdekker Eindhoven

Moet u een dakwerker inschakelen in Eindhoven? De dakdekkers van Dakdekker Eindhoven kunnen het aan! Een betrouwbare dakdekker vinden deze tijd is lastig, daarom hebben wij Dakdekkersbedrijf Eindhoven voor u uitgekozen. Kwalitatieve materialen, deskundige dakwerkers en scherpe tarieven zijn al hun pluspunten waar niemand om heen kan. De offerte is geheel vrijblijvend, die u krijgt na een gratis dakinspectie. 

bitumen dakbedekking platte dak
plat dak reparatie

Dakdekker Tilburg

Bent u van plan om met een dakdekker te werken? Overweeg om een specialist in te schakelen. Dakdekker Tilburg is het adres waar je moet zijn. De dakdekkers van dit dakdekkersbedrijf zijn professionals die al jaren actief zijn in deze branche. Zij bieden alle mogelijke dakwerken aan tegen scherpe prijzen. Voor reparatie, onderhoud en installatie weet je nu waar je moet zijn.

Dakdekker Hoofddorp

Het vinden van de juiste dakdekker in Hoofddorp kan lastig zijn. Daarom zet Plat Dak Expert dakdekkers voor u in het zonnetje. De professionele dakdekkers van Dakdekker Hoofddorp werken transparant en professioneel. Ze behandelen al uw dakbedekkingsbehoeften en behandelen hun klant met het grootste respect.

Dakdekker Zoetermeer

Heeft u een professionele dakdekker in Zoetermeer nodig om uw dak te repareren? De dakdekkers van Dakdekker Zoetermeer zijn uw beste keuze. Hun kwaliteitswerk, hoogwaardige materialen en hun concurrerende tarieven zijn onverslaanbaar. Het inspectierapport is geheel vrijblijvend, waarna u een offerte kunt ontvangen en een tijd kunt reserveren voor al uw dakwerken.

 

Wat doet een dakdekker?

Als uw dak lekt of als u een speciaal type dak wilt, schakelt u een dakwerker in. Maar wat is een dakdekker precies? Een dakdekker voert verschillende werkzaamheden op het dak uit. De diversiteit in het werk van een dakdekker zit in de diversiteit aan materialen die gebruikt worden voor dakbedekking. Een dakdekker werkt met pannendaken, maar ook op platte en rieten daken.

De materialen die worden gebruikt voor dakbedekking variëren sterk. Naast de traditionele pannendaken en platte, met bitumen beklede daken, zijn er rieten daken. Maar daar stopt het niet. De meeste dakdekkers voeren ook werkzaamheden uit op daken van huizen met een kunststof, metalen of leien dak. Met andere woorden, u kunt meestal een dakdekker inhuren, ongeacht het materiaal waarvan het dak van uw huis is gemaakt. Het komt echter wel eens voor dat voor een dak bijzondere materialen gewenst zijn.

Als u werkzaamheden aan uw rieten dak wilt laten uitvoeren, kunt u het beste een dakdekker inhuren die hierin is gespecialiseered. Dit is niet nodig als er slechts een kleine reparatie moet worden uitgevoerd, maar wel als u een grootschalig project heeft. Daarnaast kunnen de kosten van een dakdekker variëren. Daarom is het een goed idee om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende dakdekkers waarin alle kosten zijn inbegrepen. Deze omvatten naast een uurtarief ook de werksnelheid en de kosten voor het materiaal.

Wat kost dakbedekking aanleggen?

De kosten van het laten repareren of opnieuw afdekken van uw dak kunnen variëren. Dit hangt grotendeels af van het dakbedekkingsmateriaal dat u kiest. Al met al kunt u rekenen op € 40 tot € 150 per m2.

De dakbedekking die u kiest voor uw platte dakbedekking heeft grote invloed op de totaalprijs van uw dak. Het is slim om te bedenken hoe lang je wilt dat het dak meegaat en dit te vergelijken met de levensduur van de verschillende materialen. Kiest u bijvoorbeeld voor een plat bitumen dak, dan betaalt u ongeveer 50 euro per vierkante meter en is de levensverwachting 25 jaar. Aan de andere kant, als je een EPDM dakbedekking installeert, betaal je meer voor het oppervlak, maar is de duurzaamheid ook hoger. Met EPDM moet u uitgaan van een levensduur van 40 jaar.

Heeft u een pannendak of een schuin dak, dan heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden. U kunt uit verschillende opties kiezen, elk met zijn eigen kosten en zijn eigen levensverwachting. De goedkoopste optie zijn betonnen dakpannen, met een levensduur van ongeveer 30 jaar. Voor dakpannen van klei betaal je wat meer, maar de levensduur is 40 jaar. Je kunt ook kiezen voor een soort metaal of riet. Je kunt ook kiezen voor een soort riet of een metaal.

Wat kost een nieuw dak?

Overweegt u een extra laag op uw dakbedekking te laten plaatsen? Of overweegt u een gloednieuw daksysteem? Dan hebben we het niet over een dakreparatie, maar over een dakvervanging. Als je erover nadenkt om dit te doen, vraag je je waarschijnlijk af hoeveel dit je gaat kosten. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van verschillende factoren. Dit hangt er bijvoorbeeld van af of het een plat dak of een hellend dak is. De prijzen variëren ook, afhankelijk van hoe u de platen op het dak wilt vervangen en of u ook dakisolatie wilt.

Een nieuw plat of schuin dak kost tussen de 75 en 130 euro per vierkante meter. De kosten zijn afhankelijk van het soort materiaal dat je kiest. Een plat dak kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van bitumen, EPDM of PVC. Een schuin dak kan worden afgedekt met leisteen, metaal, riet of klei.

Of u nu een nieuwe dakbedekking wenst of uw dak compleet wilt laten vernieuwen, u kunt altijd kiezen voor het aanbrengen van dakisolatie. Wanneer u ervoor kiest om uw dakbeschot te laten vernieuwen, bent u gemiddeld tussen de € 80 en € 160 per m2 kwijt. Ga je voor dakisolatie, dan liggen de kosten gemiddeld tussen de 30 en 80 euro per m2. 

Wie is de beste dakdekker in Nederland?

De beste dakdekkersbedrijf in Nederland is uiteraard voor iedereen anders. Echter, hebben wij voor u per regio de beste dakdekker uitgekozen volgens onze criteria. Hierbij hebben we gelet op de betrouwbaarheid van het dakdekkersbedrijf, de tarieven, de kwaliteit van de materialen die ze gebruiken, Google-recensies, bereikbaarheid via de website, mail en telefoon, klantvriendelijkheid en de extra’s die worden aangeboden in vergelijking met de lokale concurrenten. 

Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button