★★★★★ 4.7/5 |Bekijk alle reviews.

Daklekkage

Platte daken zijn een vak apart voor experts. Is er een lek in uw plat dak? Dan bent u bij ons aan het juiste adres als u op zoek bent naar reparatiediensten voor platte daken.

 • Professionele dienstverlening
 • Gratis offerte aanvragen
 • Vakmanschap gegarandeerd
 • VCA gecertificeerde dakdekkers
 • Tevredenheidsgarantie
 • Inclusief video’s en foto’s van voor- en achteraf
 • Kwaliteit materialen
 • Gratis dakinspectie
 • Garantie tot wel 20 jaar!
 • Op locatie binnen 24 uur
 • Geen onvoorziene kosten
 • Scherp geprijsde offertes
trustpilot
facebook-reviews
vca
google-logo

★★★★★ 4.7/5.0

Wij zijn beoordeeld met een 4.7/5.0 (Beoordeeld door 1600+ klanten).

Offerte Aanvragen

Offerte op maat. Gratis en vrijblijvend!


Heeft u vragen? Bel ons! 085-0604169

Daklekkage opsporen

Daklekkage is helaas een ernstige boosdoener. Het opsporen van het beginsel van een daklekkage is geen gemakkelijke klus. Bovendien is het geen doe-het-zelf klus. Om te voorkomen dat de situatie verergert en blijvende waterschade aanricht, raden wij sterk aan om zo snel mogelijk een dakdekker in te schakelen.

We zullen de bron van het daklek vinden en het repareren. Soms is het mogelijk om de scheuren en gaten dicht te branden. In sommige situaties kan het nodig zijn de dakbedekking (gedeeltelijk) te vervangen.

 • Professionele dienstverlening
 • VCA gecertificeerde dakdekkers
 • Vakmanschap gegarandeerd

Wij hebben veel ervaring met platte daken. Wij komen bij u langs voor een vrijblijvend onderzoek zonder enige verplichting van uw kant. Wij leveren duidelijke foto’s en video’s zodat u zelf eenvoudig de bron kunt bepalen.

daklekkage opsporen

GESPECIALISEERD IN PLATTE DAKEN

Wij zijn experts als het gaat om een plat dak.
Wij komen bij u langs voor een gratis dakinspectie.
Zo zorgen wij ervoor dat de kosten transparant blijven en u zich geen zorgen hoeft te maken over verborgen kosten.
Heeft u een dakdekker nodig voor uw platte dak?
Vraag dan gratis en vrijblijvend een dakinspectie aan!

Whatsapp

Daklek herstellen

Als we klaar zijn met onze inspectie, tonen we u het probleem via foto’s en video’s. We geven u ook een offerte voor de reparatie van het lekkende dak. Het zou zonde zijn als de lekkage erger wordt; met extra kosten tot gevolg! Wacht langer uit en contacteer direct een plat dak expert.

 • Op locatie binnen 24 uur
 • Tevredenheidsgarantie
 • Inclusief video’s en foto’s van voor- en achteraf

Bij ons krijgt u altijd een transparante en scherpe geprijsde offerte om de daklekkage te verhelpen. Soms kunnen wij het zelfs direct repareren. Is dat niet mogelijk bij u? Dan komen wij uw dak waterdicht maken binnen 1 à 2 dagen.

daklekkage oorzaken
daklekkage voorkomen

Voorkom het verergeren van de schade!

Tijdens een daklekkage bevat een plat dak talrijke essentiële onderdelen die het kunnen begeven. U kunt hierbij denken aan:

 • Water zal zich onder de dakbedekking verzamelen, waardoor deze niet meer goed hecht en afdicht!
 • Waterschade zal ervoor zorgen dat het dakisolatie niet meer intact blijft.
 • Het houten dakbeschot kan beschimmeld raken.
 • Het schilder- en stucwerk aan de binnenkant van uw woning kan beschadigd raken.
 • De houten- of laminaatvloer kan door waterschade uitzetten.

Wanneer deze taak opnieuw moet worden uitgevoerd, kan een daklekkage tot aanzienlijke kosten leiden! Probeer dit te voorkomen door zo snel mogelijk een expert in platte daken in te schakelen. Daklekkage spoedig herstellen? Plat Dak Expert is snel op locatie!

Gratis en vrijblijvend!

Niet alleen zult u water tegenkomen als gevolg van een lek, maar lekken die onopgemerkt blijven, kunnen aanzienlijk meer schade aanrichten omdat ze niet snel worden ontdekt.

 • Geen onvoorziene kosten
 • Scherp geprijsde offertes
 • Tevredenheidsgarantie

Wij kunnen u helpen als u een daklekkage heeft! Wij komen altijd gratis langs! Sterker nog, dankzij onze lekkageteamservice zijn wij doorgaans binnen 24 uur ter plaatse! Dit houdt in dat wij direct een dakdekker in uw regio kunnen inzetten en u voorzien van een gratis offerte.

dak lek

Veelgestelde vragen

Hieronder kunt u de veelgestelde vragen terugvinden.
Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Hoe ontstaat een dak lek?

Daklekkages zijn niet ongewoon. Daklekkages kunnen om verschillende redenen ontstaan. Het kan moeilijk zijn om de bron van een lek te ontdekken omdat sommige problemen minder voor de hand liggen dan andere.

Het is meestal de dakbedekking die beschadigd is en water doorsijpelt. Zowel een hellend als een plat dak kunnen hierdoor worden aangetast. Slijtage en stormen kunnen ook schade veroorzaken aan deze daken.

Dakdoorvoeren en dakgoten kunnen ook de bronnen zijn van een lekkage. Als een dakgoot verstopt is, kan hij geen water afvoeren, wat tot een lek kan leiden. Een daklood kan van tijd tot tijd aan vervanging toe zijn of andere problemen vertonen.

Hoe kan ik een lekkage herkennen?

Als u binnenshuis een plas water ontdekt, is de kans groot dat uw dak lekt. Er zijn verschillende methoden om een lek op te sporen.

U kunt ook schimmel op de muren of plafonds zien als er een lek is. Het is echter al wat laat, dus u moet nu meteen de hulp van een dakdekker inroepen.

Schimmel heeft genoeg tijd gehad om te groeien. Schimmel geeft uw huis een muffe geur. Dit kan er ook op wijzen dat er iets mis is in uw huis, zoals gele vlekken, verkleuringen en kringen. Behang kan loslaten door het vocht dat in uw huis sijpelt en beginnen op te bollen.

Hoe sporen jullie een lekkage op?

Wij beschikken over de modernste apparatuur, waarmee wij een lek moeiteloos kunnen opsporen. Wij kunnen de route van het water volgen met behulp van een specifieke lamp, zodat wij de bron van het lek kunnen ontdekken.

Wat kost het repareren van een daklekkage?

Niet iedereen is meteen klaar om een dakdekker in te huren. Iedereen wil weten hoeveel het gaat kosten; maar omdat de kosten voor het repareren van een lekkage variëren en beïnvloed worden door verschillende variabelen, is het niet mogelijk om van tevoren een schatting te geven.

De grootte van het lek is ook een overweging. Bovendien is de plaats van het lek van invloed. Dit heeft te maken met het gemak of de moeilijkheid waarmee u op de plaats van het lek kunt komen, waardoor het gemakkelijker of moeilijker te voltooien is.

Ten slotte zal de staat van de rest van de dakbedekking van invloed zijn op de prijs. De dakdekker kan u adviseren om het hele dak zo snel mogelijk te vervangen als het in slechte staat is.

U kunt een gratis dakinspectie aanvragen voor een vrijblijvende offerte op maat. Zo weet u vooraf wat het gaat kosten.

Dekt mijn verzekering een daklekkage?

Daklekkages zijn een veel voorkomend probleem, maar de dekking ervan door de verzekering varieert aanzienlijk. Daklekkages worden over het algemeen gedekt door de opstalverzekering, hoewel er verschillende redenen zijn om het ook af te keuren.

Dakbedekkingslekken kunnen ook worden veroorzaakt door fouten van de dakdekker, afwijkingen in het materiaal, onvoorzichtigheid of baldadigheid van een persoon. In dergelijke gevallen kunnen de kosten in rekening worden gebracht van die persoon. Het is ook vermeldenswaard dat niet alle verzekeraars dezelfde richtlijnen volgen.

Verschillende verzekeringsmaatschappijen kunnen verschillende uitsluitingen hebben. Ook kunnen schade en andere gerelateerde kosten op verschillende manieren worden gedekt. Het is van vitaal belang om hierover opheldering te krijgen van uw verzekeringsmaatschappij.

daklek
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button