★★★★★ 4.7/5 |Bekijk alle reviews.

Lekkage dakkapel

Heeft u last van een lekkage aan uw dakkapel? Wij helpen u graag met het repareren van de schade!

 • Professionele dienstverlening
 • Gratis offerte aanvragen
 • Vakmanschap gegarandeerd
 • VCA gecertificeerde dakdekkers
 • Tevredenheidsgarantie
 • Inclusief video’s en foto’s van voor- en achteraf
 • Kwaliteit materialen
 • Gratis dakinspectie
 • Garantie tot wel 20 jaar!
 • Op locatie binnen 24 uur
 • Geen onvoorziene kosten
 • Scherp geprijsde offertes
trustpilot
facebook-reviews
vca
google-logo

★★★★★ 4.7/5.0

Wij zijn beoordeeld met een 4.7/5.0 (Beoordeeld door 1600+ klanten).

Offerte Aanvragen

Offerte op maat. Gratis en vrijblijvend!


Heeft u vragen? Bel ons! 085-0604169

Lekkage dakkapel verhelpen?

Dakkapel lekkage? Mettertijd worden op steeds meer daken dakkapellen of dakopbouwen gebouwd. Deze staan bloot aan meer weersomstandigheden omdat ze uitsteken boven het dak. Hierdoor neemt de kans op een dakkapel lekkage toe.

 • Professionele dienstverlening
 • Gratis offerte aanvragen
 • Vakmanschap gegarandeerd

Wilt u een lekkage aan een dakkapel of dakopbouw laten aanpakken? Kies voor de platdak expert met jarenlange expertise in het oplossen van lekkages op dakkapellen.

dakkapel lek oorzaken

GESPECIALISEERD IN PLATTE DAKEN

Wij zijn experts als het gaat om een plat dak.
Wij komen bij u langs voor een gratis dakinspectie.
Zo zorgen wij ervoor dat de kosten transparant blijven en u zich geen zorgen hoeft te maken over verborgen kosten.
Heeft u een dakdekker nodig voor uw platte dak?
Vraag dan gratis en vrijblijvend een dakinspectie aan!

Whatsapp

Dakkapel lekkage oorzaken

Wanneer een dakkapel een lekkage heeft, kan deze op verschillende plaatsen ontstaan en niet altijd direct herkenbaar zijn. Hierdoor kunnen er tal van oorzaken voor het probleem zijn en is het lastig voor een doe-het-zelver. De meestvoorkomende oorzaken zijn als volgt:

 • Daklekkage: De meeste dakkapellen beschikken over een platte dak. Dit maakt een dakkapel kwetsbaar voor lekkages.
 • Aansluitingen en randen: Meestal beginnen lekkages aan de randen en aansluitingen  door slijtage of materialen die verbogen zijn.
 • Wanden die doorlekken: De materialen waarvan dakkapellen worden gemaakt hebben soms de neiging om door te lekken, zoals hout en gipsplaat.

Wij willen graag gratis uw dakkapel inspecteren en daarna een prijsopgave doen zonder dat wij iets van u vragen.

lekkage dakkapel
lekkage repareren

Dakkapellekkage preventie en reparatie

Waar de lekkage aan uw dakkapel ook begint, wij sporen hem op en lossen het op. Als u niet zeker weet of er sprake is van een lekkage aan uw dakkapel of een daklekkage, dan kunt u ons inschakelen voor een gratis dakinspectie, waarmee wij eventuele (toekomstige) lekkages opsporen.

 • VCA gecertificeerde dakdekkers
 • Tevredenheidsgarantie
 • Inclusief video’s en foto’s van voor- en achteraf

Sowieso is voorkomen altijd beter dan genezen. Daarom is goed onderhoud aan uw dak en een regelmatige inspectie essentieel. Hiermee kunt u tijdig schade repareren en voorkomt u lekkage door veroudering. Schakel ons in voor een gratis dakinspectie waarbij we ook naar uw dakkapel kijken. Voor onderhoud kunt u ook bij ons terecht. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw dakonderhoud of onderhoudscontracten.

Lekkage dakkapel spoedreparatie

Wanneer u met spoed een lekkage aan een dakkapel (of algehele lekkage) moet laten verhelpen, wacht dan niet en bel 24/7 met onze spoedlijn: 085 – 06 04 169. Zo voorkomt u grotere schade en gevaarlijke situaties. Bovendien bent u in de meeste gevallen verzekerd..

 • Op locatie binnen 24 uur
 • Geen onvoorziene kosten
 • Scherp geprijsde offertes

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken.

oorzaken dakkapel lekkage

Veelgestelde vragen

Hieronder kunt u de veelgestelde vragen terugvinden.
Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Hoe ontstaat een dakkapel lekkage?

Een lekkage in een dakkapel kan zich op verschillende plaatsen voordoen en niet altijd onmiddellijk worden herkend. Er kunnen dan ook tal van oorzaken voor het probleem zijn, waardoor het voor een gemiddelde huiseigenaar moeilijk is om het aan te pakken. De meest voorkomende oorzaken zijn de volgende: De meeste dakkapellen hebben een plat dak. Dit maakt ze kwetsbaar voor lekken. Lekkages beginnen meestal aan de randen en aansluitingen als gevolg van slijtage of materialen die verbogen zijn. Hout en gipsplaten zijn voorbeelden van materialen die kunnen lekken als gevolg van onjuiste installatie of veroudering, waardoor waterschade binnen uw huismuren ontstaat.

Hoe herken je een dakkapellekkage?

Schimmel is een indicatie van een lek. Schimmel heeft alle gelegenheid om te groeien. Er komt een muffe geur uit uw huis. Dit kan een indicatie zijn dat er iets mis is met uw woning, zoals gele vlekken, verkleuring of kringen die verschijnen. Als er vocht in uw huis sijpelt en het papier op de muur gaat bobbelen, is het mogelijk dat het loslaat. Dit zijn ook indicatoren van een lek.

Waar kan een lekkage aan mijn dakkapel voor zorgen?

De gevolgen van een lek gaan verder dan het nat maken van uw huis. Een verborgen lek kan veel meer schade aanrichten omdat het niet meteen wordt ontdekt.

Water kan vast komen te zitten onder het dak, wat kan leiden tot schimmelgroei en structurele schade aan uw dakkapel. In dergelijke gevallen moet de gehele dakkapel worden herbouwd.

Reparatie van dakbedekkingsschade kan duur uitvallen. Lekkages hebben zowel gevolgen op korte als lange termijn, en kosten en reparaties. Hoe sneller een probleem wordt aangepakt, hoe minder schade het aan uw huis en dakkapel zal toebrengen.

Hoeveel gaat het kosten om een lekkend dakkapel te repareren?

Veel mensen zijn op dit moment niet bereid om een dakdekker in te huren. Iedereen geeft er de voorkeur aan te weten hoeveel iets zal kosten alvorens een beslissing te nemen; maar omdat de kosten voor het repareren van een lek onvoorspelbaar zijn en afhangen van talrijke variabelen, is het onmogelijk ze van tevoren te voorspellen.

Een ander punt van overweging is de hoeveelheid water die ontsnapt. De bron van het lek moet ook worden overwogen. Dit heeft te maken met hoe eenvoudig of moeilijk het is om bij de bron van het lek te komen, wat van invloed is op hoe snel u het kunt repareren.

Ten slotte zal de staat van de rest van het dak een invloed hebben op de prijs. Als uw dakkapel in slechte staat is, kan de vakman u adviseren om deze zo snel mogelijk te vervangen.

U kunt een gratis dakinspectie aanvragen. U weet dan van tevoren hoeveel het gaat kosten.

Hoe sporen jullie een lekkage op bij een dakkapel?

Wij maken gebruik van geavanceerde technologie om ervoor te zorgen dat wij elk lek onmiddellijk kunnen identificeren. Wij kunnen de weg van het water volgen met een bepaald licht om te bepalen waar het lek is begonnen.

dakkapel lekkage
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button