★★★★★ 4.7/5 |Bekijk alle reviews.

Lekkage plat dak

Experts in platte daken. Heeft u een dakdekker nodig voor een lekkage in uw platte dak? Dan bent u bij ons aan het juiste adres als u op zoek bent naar een plat dak reparatie.

 • Professionele dienstverlening
 • Gratis offerte aanvragen
 • Vakmanschap gegarandeerd
 • VCA gecertificeerde dakdekkers
 • Tevredenheidsgarantie
 • Inclusief video’s en foto’s van voor- en achteraf
 • Kwaliteit materialen
 • Gratis dakinspectie
 • Garantie tot wel 20 jaar!
 • Op locatie binnen 24 uur
 • Geen onvoorziene kosten
 • Scherp geprijsde offertes
trustpilot
facebook-reviews
vca
google-logo

★★★★★ 4.7/5.0

Wij zijn beoordeeld met een 4.7/5.0 (Beoordeeld door 1600+ klanten).

Offerte Aanvragen

Offerte op maat. Gratis en vrijblijvend!


Heeft u vragen? Bel ons! 085-0604169

Lekkage opsporen plat dak

Is er een lek op het platte dak? Een daklekkage is iets gebruikelijker bij een plat dak dan bij een pannendak. Dit is in de eerste plaats te wijten aan de vorm, maar ook aan de gevoeligheid van het materiaal voor weersveranderingen.

 • Professionele dienstverlening
 • VCA gecertificeerde dakdekkers
 • Vakmanschap gegarandeerd

Als u een lek ontdekt op uw plat dak, is het van cruciaal belang om het zo snel mogelijk te vinden en te repareren. Zo voorkomt u grotere schade en hoge kosten. Wanneer er snel water in het huis komt, moet u onmiddellijk deskundige hulp inschakelen! Als u denkt dat uw plat dak lekt, neem dan contact met ons op voor een gratis inspectie.

daklekkage oorzaken

GESPECIALISEERD IN PLATTE DAKEN

Wij zijn experts als het gaat om een plat dak.
Wij komen bij u langs voor een gratis dakinspectie.
Zo zorgen wij ervoor dat de kosten transparant blijven en u zich geen zorgen hoeft te maken over verborgen kosten.
Heeft u een dakdekker nodig voor uw platte dak?
Vraag dan gratis en vrijblijvend een dakinspectie aan!

Whatsapp

Hoe lekkage plat dak herkennen?

Hoe kunt u zien of uw dak lekt? Aan de hand van de onderstaande stappen kunt u vaststellen of uw dak lekt:

 • Vochtigheid op de muren of het plafond
 • Behang dat losraakt, bobbels in verf of stucwerk
 • Vloer van hout of laminaat dat uitgezt is
 • Zichtbare schimmelvorming onder uw dak
 • Muffe geur (wat een aanwijzing is op schimmel)

Komt een van deze indicaties naar voren? Laat ons dan langskomen voor een gratis dakinspectie en laat ons kijken wat er mis is. Als we een lek ontdekken, adviseren we u of we het meteen repareren of u een gratis prijsopgave geven.

lekkage plat dak
daklekkage plat dak

Gratis dakdekker inschakelen?

De meest effectieve aanpak van een lek in een plat dak is het voorkomen ervan. Het klinkt misschien cliché, maar het vermijden van een daklekkage bespaart u een hoop geld en ergernis. Regelmatig onderhoud is van cruciaal belang om daklekkage te voorkomen.

 • Geen onvoorziene kosten
 • Scherp geprijsde offertes
 • Tevredenheidsgarantie

Wilt u meer weten over de conditie van uw plat dak of een mogelijke lekkage? Neem dan contact met ons op voor een gratis dakinspectie! Wij zullen uw dak grondig onderzoeken, u informeren over mogelijke reparaties, renovaties en onze onderhoudsdiensten bespreken. In geval van nood kunt u ons bellen op 085 – 06 04 169!

Als u een daklek ontdekt op uw plat dak, bel ons dan onmiddellijk voor een gratis inspectie!

Veelgestelde vragen

Hieronder kunt u de veelgestelde vragen terugvinden.
Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Wat zijn de gevolgen van een dak lek?

De gevolgen van een lek zijn niet alleen dat uw woning nat wordt. Een verborgen lek kan zelfs meer schade aanrichten omdat het niet onmiddellijk wordt opgemerkt.

Water kan onder het dak vast komen te zitten en schimmel doen groeien, wat een negatieve invloed kan hebben op de structurele integriteit van een dak. In dergelijke omstandigheden moet het volledige dak worden herbouwd.

De kosten van dergelijke reparaties kunnen afschrikwekkend zijn, vooral als u niet zeker weet waardoor de schade in eerste instantie is veroorzaakt. Lekkage veroorzaakt zowel op korte als op lange termijn ongemak, kosten en herstelwerkzaamheden. Hoe sneller het probleem wordt aangepakt, hoe minder schade het zal aanrichten aan uw eigendom en dak.

Hoe kan een daklekkage ontstaan?

Daklekkages komen vaak voor. Daklekkages kunnen ontstaan om verschillende redenen. Omdat sommige problemen minder voor de hand liggen dan andere, kan het moeilijk zijn om de bron van een lek op te sporen. Meestal sijpelt water door als gevolg van schade aan de dakbedekking.

Daken kunnen beschadigd raken door slijtage en stormen. Dit geldt zowel voor hellende als platte daken.

Goten of dakdoorvoeren kunnen ook de bron van een lek zijn. Als een dakgoot verstopt is, kan hij het water niet afvoeren, wat tot een lek kan leiden. Het kan zijn dat een daklood van tijd tot tijd moet worden vervangen of dat er andere problemen zijn.

Hoe herken ik een lekkage in mijn dak?

Schimmel heeft genoeg tijd gehad om zich te ontwikkelen. Er komt een schimmelgeur uit uw huis. Dit kan erop wijzen dat er iets mis is met uw woning, zoals gele vlekken, verkleuringen en kringen. Het papier op de muur kan losraken doordat er vocht in uw huis sijpelt en begint op te bollen.

Hoe wordt een daklekkage opgespoord?

Wij maken gebruik van de nieuwste technologie om ervoor te zorgen dat wij elk lek snel kunnen vinden. Wij kunnen de weg van het water volgen met behulp van een specifiek licht, zodat wij de bron van het lek kunnen ontdekken.

Wat zal het kosten om een dak lek te verhelpen?

Niet iedereen is bereid om meteen een dakdekker in te huren. Iedereen wil graag weten hoeveel iets gaat kosten voordat ze zich vastleggen; maar omdat de prijs van het repareren van een lekkage varieert en beïnvloed wordt door tal van factoren, is het niet mogelijk om dit van tevoren te vermelden.

De hoeveelheid water die eruit komt is een ander ding om te overwegen. De plaats van het lek is ook een factor. Dit heeft te maken met hoe eenvoudig of moeilijk het is om bij de bron van het lek te komen, wat van invloed is op hoe snel u het kunt repareren.

Ten slotte zal de staat van het resterende deel van het dak van invloed zijn op de kosten. Als het dak in slechte staat is, kan de dakdekker u aanraden het zo snel mogelijk te vervangen.

Voor een vrijblijvende offerte op maat kunt u een gratis dakinspectie aanvragen. U weet dan op voorhand wat het gaat kosten.

daklekkage gevolgen
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button