★★★★★ 4.7/5 |Bekijk alle reviews.

Lekkage schoorsteen

Lekkage aan de schoorsteen? Wij staan voor uw klaar om de schoorsteenlekkage te verhelpen!

 • Professionele dienstverlening
 • Gratis offerte aanvragen
 • Vakmanschap gegarandeerd
 • VCA gecertificeerde dakdekkers
 • Tevredenheidsgarantie
 • Inclusief video’s en foto’s van voor- en achteraf
 • Kwaliteit materialen
 • Gratis dakinspectie
 • Garantie tot wel 20 jaar!
 • Op locatie binnen 24 uur
 • Geen onvoorziene kosten
 • Scherp geprijsde offertes
trustpilot
facebook-reviews
vca
google-logo

★★★★★ 4.7/5.0

Wij zijn beoordeeld met een 4.7/5.0 (Beoordeeld door 1600+ klanten).

Offerte Aanvragen

Offerte op maat. Gratis en vrijblijvend!


Heeft u vragen? Bel ons! 085-0604169

Schoorsteen lekkage verhelpen?

Is er een lek in uw schoorsteen? Een schoorsteen is van cruciaal belang voor de ventilatie van uw dak. Het zorgt ervoor dat warmte via rook uit uw huis kan worden afgevoerd. Het zorgt er ook voor dat u kunt genieten van een heerlijke, warme en uitnodigende open haard of kachel in uw huis.

 • Professionele dienstverlening
 • Gratis offerte aanvragen
 • Vakmanschap gegarandeerd

Uw schoorsteen wordt blootgesteld aan grote temperatuurverschillen. Zoals alles wat uitsteekt en omhoog steekt, is uw schoorsteen gevoelig voor lekkage en kan hij daar ook vatbaarder voor zijn.

Lekkage schoorsteen? Gelukkig kunt u dit door een beroep te doen op Plat Eak Expert snel en doeltreffend voorkomen of verhelpen.

schoorsteen lek

GESPECIALISEERD IN PLATTE DAKEN

Wij zijn experts als het gaat om een plat dak.
Wij komen bij u langs voor een gratis dakinspectie.
Zo zorgen wij ervoor dat de kosten transparant blijven en u zich geen zorgen hoeft te maken over verborgen kosten.
Heeft u een dakdekker nodig voor uw platte dak?
Vraag dan gratis en vrijblijvend een dakinspectie aan!

Whatsapp

Lekkage schoorsteen oorzaken

Omdat de schoorsteen kwetsbaar is, kunnen er verschillende redenen zijn voor een schoorsteenlek. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

 • Schade of slijtage aan het schoorsteen plateau
 • Beschadigde of versleten voegwerk
 • Aansluitingen met het dak die beschadigd of versleten is
 • Poreuze stenen

Als er een lek in de schoorsteen ontstaat, ontdekken we dat snel en repareren we het meteen. Wij hebben veel expertise in huis, want wij nemen de taak op ons om een lek vakkundig en snel te repareren.

schoorsteenlekkage
waterschade schoorsteenlek

Preventie schoorsteenlekkage

Het spreekt voorzich dat voorkomen beter is dan genezen. Daarom is regelmatig onderhoud van uw schoorsteen, het uitvoeren van de nodige herstellingen en het regelmatig uitvoeren van inspecties van cruciaal belang om lekken in de schoorsteen te vermijden.

Voor deze service kunt u op ons rekenen. Wij bieden u een gratis dakinspectie waarbij wij ook de schoorsteen grondig inspecteren. Zo kunt u precies zien hoe het ermee staat.

 • VCA gecertificeerde dakdekkers
 • Tevredenheidsgarantie
 • Inclusief video’s en foto’s van voor- en achteraf

Indien wij na een bezoek ter plaatse schade, slijtage of lekkage aan de schoorsteen of mogelijke risicogebieden constateren of indien u een gratis prijsopgave voor de benodigde reparatie aanvraagt, kunnen wij deze verhelpen. U mag er dus op vertrouwen dat onze dakinspectie steeds volledig gratis en vrijblijvend is.

Zo goed als nieuw na een schoorsteenrenovatie

Alles wel beschouwd kan een schoorsteen om verschillende redenen aan herstelling toe zijn. Als dat het geval is, kunt u overwegen om uw schoorsteen door ons te laten renoveren. Wij zorgen voor nieuw voegwerk, nieuwe coating, opgeknapte plateau en vervangend daklood om uw schoorsteen er weer als nieuw uit te laten zien.

 • Geen onvoorziene kosten
 • Scherp geprijsde offertes
 • Gratis dakinspectie

Denkt u dat uw schoorsteen een lekkage heeft, wilt u de conditie van uw schoorsteen weten, of heeft u informatie nodig over hoe deze te repareren? Vraag dan vandaag nog een offerte aan voor onze gratis dakinspectie!

schoorsteen lekkage

Veelgestelde vragen

Hieronder kunt u de veelgestelde vragen terugvinden.
Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Hoe ontstaat een lekkage aan de schoorsteen?

Omdat de schoorsteen zo kwetsbaar is, kan hij te lijden hebben van een verscheidenheid aan problemen. Dit zijn enkele van de redenen waarom uw schoorsteen kan lekken: poreuze bakstenen, slijtage of verslechtering van de voegen, slechte verbindingen met het dak, schoorsteenplateau die verslechterd is, enzovoort.

Hoe kan ik een schoorsteenlekkage herkennen?

Als u een van de volgende dingen opmerkt, kan er een lek zijn: Schimmel is een indicatie van een lek. Schimmel heeft genoeg tijd gehad om zich te ontwikkelen. Er komt een muffe geur uit uw huis. Dit kan erop wijzen dat er iets mis is met uw woning, zoals gele vlekken, verkleuring, of kringen. Als er vocht in uw huis sijpelt en het papier op de muur opzwelt, kan het zijn dat het loslaat. Dit zijn ook indicatoren van een lek.

Wat voor gevolgen kan een lekkage schoorsteen hebben?

Lekken hebben verstrekkende gevolgen, die verder reiken dan het vochtig maken van uw huis. Omdat het niet onmiddellijk wordt ontdekt, kan een verborgen lek nog meer schade aanrichten.

Water kan zich ophopen onder het dak, waardoor schimmel kan ontstaan en de structuur van het dak in gevaar komt. In dergelijke situaties moet het hele dak worden herbouwd.

Dakreparatie kan kostbaar zijn. Lekkage veroorzaakt zowel op korte als op lange termijn problemen en uitgaven, evenals reparaties. Hoe sneller een probleem wordt verholpen, hoe minder schade het aan uw huis en dak zal toebrengen.

Wat kost lekkend schoorsteen repareren?

Sommige mensen aarzelen om nu al een dakdekker in te schakelen. Alvorens een beslissing te nemen, wil iedereen graag weten hoeveel iets gaat kosten; maar omdat de kosten van het repareren van een lekkage onvoorspelbaar zijn en variëren op basis van verschillende factoren, is het onmogelijk om dit van tevoren te voorspellen.

Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden is de hoeveelheid water die ontsnapt. De bron van het lek moet ook worden overwogen. Dit heeft te maken met hoe gemakkelijk of moeilijk het is om de bron van het lek te bereiken, wat van invloed is op hoe snel u het kunt repareren.

Ten slotte zal de rest van de staat van de schoorsteen een invloed hebben op de kosten. Als uw schoorsteen in slechte staat is, kan de vakman u aanraden het zo snel mogelijk te vervangen.

Als u nu belt, geven onze experts u een vrijblijvende prijsopgave voor een gratis schoorsteeninspectie. U weet dan van tevoren hoeveel het gaat kosten.

Hoe vinden jullie een schoorsteen lek?

Hierbij gebruiken wij de hulp van geavanceerde technologie om ervoor te zorgen dat wij elk lek snel kunnen opsporen. Wij kunnen met een bepaald licht de route van het water volgen om te bepalen waar het lek is begonnen.

lekkage schoorsteen
Open chat
Stuur ons een appje!
Dakdekkers Van Leeuwen
Hey 👋!
App ons bij vragen!
Call Now Button